Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2009 15:01 - Гражданското ни общество се роди мъртво!!! Какъв празник?
Автор: patria4 Категория: Политика   
Прочетен: 3003 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2009 00:18


Катя Стоянова

Българио, Българио, жална ти майка с народ стадо! Оказа се, че страх image тресе не политиците ни, а една странна порода говеда, самоопределяща се още като български мъже. Уважяеми български майки, родили сме мъже мухльовци. Мъже които са готови да изоставят семействата си, деца, съпруги, майки и бащи и да хукнат по света, за да слугуват, вместо да протестират и да защитават правото си на достоен живот в собствената си държава. Те се напиват и бият жените си, защото им е тъпо, че са бедни и нищожни и това е техният начин да си напомнят, че все още са по-силната част от населението. Те изоставят рожбите си в домове.(Освен журналист, съм и социален работник.) Никой не ви е информирал, но вече процентът на изоставените българчета е по-голям от този на изоставените циганчета. Нима някой  е лишил тези мъже от правото им на избор? Няма такова нещо. Те просто не искат да вземат в ръце свободата си. Те се отказват безропотно от свободата си. Това е срамно! Мъжете в България свършиха. Тези дето все още са тук, те предпочитат да се обаждат по телефоните на различни популистки предавания на телевизия "Скат" и други такива, където да хленчат и да се оплакват подобно на жени и с вдигането на слушалката се изчерпва мъжествеността им. Днес е ден за прошка. Прости им Господи на тез диванета, наричащи себе си българи. Защото както изглежда, съединението прави силни само ония дето се подвизават в парламента. До кога словото на един журналист трябва да служи като остен за добитък в едно примитивно и полуподивяло,  полупосивяло "общество"?
01.03.2009
Днес е 03.03.2009, и какво от това?
Същите тези мъже днес ще се изкачат по стълбите на Шипка. Те искали да почувстват свободата. Какво ли общо има мизерията, в която сами са си избрали да живеят, със свободата? Поне не петнете паметта за Левски и Ботев! Днешният български мъж не притежава и частица от достойнството на тези люде. Днешният български мъж не иска да разбере, че свободата е просперитет и не си задава въпросът, защо след като в България имаме демокрация и свобода, нямаме просперитет. Българският мъж не иска да разбере, че просперитет се гради със социални, а не с политически протест. И днес вместо да отиде пред парламента и да протестира, той ще преглътне миролюбиво обидата, че сестра му проституита някъде навън от страната ни и ще отиде на идиотския митинг на "Атака".Или просто ще стои и ще обмисля коварни планове за това, как да прецака някого, за да нахрани децата си. Вместо да се пита що за чудо е онуй що му викат солидарност. Комай понятието солидарност се оказа по-страшно и от биещата полиция. Защо ли е така? Фундаментален въпрос, чийто отговор е, че  политически "водачи" имаме много, но нямаме духовен водач, който да каже на висок глас "Non abbiate paura." - т.с не се страхувайте от Свободата си и не бягайте от нея, защото Тя е дар от Бога и е духовна категория, а не политическа. А "Последното писмо на Левски" го четат, както дяволът евангелие. Слава Богу, че мъжете в моето семейство са изключение от всеобщата картинка от гореописаният мрачен мизансцен.



Тагове:   мъртво,   Какъв,   общество,


Гласувай:
0



1. drlubenova - "Само оня, който знае откъде ...
03.03.2009 15:15
"Само оня, който знае откъде идва - знае къде отива!" китайска мъдрост
цитирай
2. анонимен - Уважаеми български майки ,
03.03.2009 22:26
след като сте ни родили мухльовци ,
по-добре се засрамете и замълчете .
цитирай
3. edinman - Катя ама ти сериозно ли мислиш
04.03.2009 21:08
Катя ама ти сериозно ли мислиш това което си написала?Питам те не за друго а защото подобно
говорене ,дори да си права- не води до никъде.
Всеки ако си излее яда от семейното неблаго-
получие тук, ще стане лудница.
цитирай
4. patria4 - Слава Богу,
11.03.2009 00:23
не съм родила мухльовци, нито описвам собственото си неблагополучие. Но описвам начинът на поведение на два милиона българи, които живеят под линията на бедността. Прочетете малко статистика, но първо си свалете розовите очила.....момченца! И вместо да се сърдите, че ви квалифицирам като мухльовци, по добре разберете защо ви наричам така. Пък се вземете в ръце най-после.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patria4
Категория: Политика
Прочетен: 83952
Постинги: 9
Коментари: 17
Гласове: 1863
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930