Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 18:08 - Карбовски ти си боклук!
Автор: patria4 Категория: Политика   
Прочетен: 5533 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2009 03:07


Катя Стоянова
14.01.2009

Аз съм журналист! Свободен журналист! Свободен, защото обичам и ценя свободата си и професията си! Бях спряла да пиша. Мълчанието на българските граждани и техният нихилизъм ме караше да гасна.Днес е велик ден за България!!! Днес се роди българската  демокрация! Днес се роди гражданското общество на България. Едни будни хора доказаха, че не е необходим политически лидер и политическа кауза, за да се самоорганизират, да действат спонтанно и мотивирани само и единствено от своята гражданска позиция, могат да протестират. Това е чудото от което се плашат всички политици и всички "журналисти", като Карбовски.

Е, Карбовци, ако все още не сте осъзнали, че от каузата наречена активно гражданско общество, по ценно за една демократична страна няма, то защо се наричате журналисти? Българите, които не са осъзнали, че няма никаква полза от провеждане на избори в нашата държава, без да се е родил феноменът активно, самоорганизиращо се гражданско общество,  живеят още в ретроградното минало. В примитивния свят на авторитаризма. Такива българи още смятат, че всеки протест срещу политиците в България, трябва да се оглави от политик, който задължително и по презумпция се бори за властта и за това да влезе в парламента или управлението.

Днес едни хора с будна съвест излязоха на площада, за да протестират срещу политическата класа в България! Днес едни мислещи хора доказаха, че не всичко е политика, и  че политиката на една демократична държава се прави от народа, а не от политиците!

Който не е осъзнал какво се случи днес, принадлежи към онези дето се хранят с илюзии в изобилие, но все гладни стоят. 

Гражданското общество не е анонимно. То беше на площада и заяви ясно и категорично че го има! А представителите на медиите, ако се чувстват част от съвестта на този народ, и изиграят истинската си социална роля трябва да го поощрят и да го формира като фактор, а не да го неглижират.

image 

Посетете сайта за виртуалнен протест

Прочетете статията на Карбовски по-долу.

Търси се кой ще яхне протестите на анонимните
Бунтът като фарс
Мартин Карбовски
13.01.2009
Протест без кауза е като тиква без семки. У нас обаче нещата вървят в тази посока - утре на площада се чакат едни хора, за едно нещо, по някакъв повод, а уговорката, да знаете, е в интернет

В един от хубавите вицове се разказва за хора, които излезли по улиците и викали -"менструация, менструация"! Не беше ли "революция", усъмнил се някой. Да бе, не е важно, важно е кръв да се лее - отговорили му.

У нас има един синдром - това е радостта от протеста на другите. Това е като радостта да видиш, че някой е просяк, а ти не си. В Англия например просяците имат определена социална служба - винаги ти напомнят, че ти още не си изпаднал дотолкова, че да търкаш мрамора в метрото.

У нас обаче винаги се радваме на чуждото нещастие - точно както чакаме някой друг да свърши протестите и животът да стане честит - без ние да сме се постарали за това.

Има обаче нещо гнило в Страната на непротестиращите по принцип. Никой не знае кой организира този протест. Задаваме този въпрос неслучайно - студентите нямат лице, млекопроизводителите също. Кой е новият Яне Янев, Яне Сандански или Лидер Вождев?

Организаторите на протеста виждат явно, че лицата у нас не вършат много работа - по-скоро отблъскват, отколкото да привличат протестиращи и затова хитро протестът е безлицев. Но така не отговаря на нито един стандарт за протести.

Има такъв - вижте какво правят гърците. Техният протест носи черна маска. Нашият няма лице, което може да значи, че няма и глава.

Ако е така - управляващите са много закъсали.

Второто гнило нещо в Cтраната на непротестиращите по принцип - за какво се борим? Ако е за осветлението в Студентски град, аз пръв трябва да изляза пред парламента. Обаче защо пред парламента?! Осветлението се троши от същите тези, които днес пищят, че няма лампи. Мога да се хвана на бас, че човекът, който ми открадна прожектора над гаража, ще бъде отпред на протестиращите. Това не е приятно.

Трето - къде е опозицията?

Необичайно и отново без лице опозицията е в интернет. Прилича на човек, който е влязъл в мрежата и не е могъл да излезе. Затова оттам говори, яде, спи и командва. В българския интернет, който мисли със слюнката си, и където слюнката е повече от мозъка, лесно може да се промъкне тайнствената организация на провалили се лидери, които да ни внушават, че нещата са зле. Тяхната кауза е симпатична - да махнем левите от властта. Как да ги махнем - с римейк на 1997-ма? Някой не е чел книги - историята се повтаря само като фарс.

И няма нужда да ни се внушава днес, че нещата са зле. Можем обаче да се окажем свидетели на интернет магия - някой те кара да излезеш навън да протестираш, а той да си остане пред компютъра да гледа порно. Това също не е приятно. Това компрометира въобще идеята за протест. Заради такива полупротести нямаме традиция в протестите.

Хората, които правят блогове, не са лидери на протести, да знаете. Трактористите, видя се, и те не са. Студентите са толкова объркани, че искат национализация (с което съм съгласен - като ще е ляво, да е ляво).

Какво става - никой не може да обясни. Но ще има протест. Добре, хайде да ви видим.

Вчера от един шофьор на такси чух най-страшното нещо, което съм чувал през живота си. Каза ми: "Никой нема да излезе, народът се предаде". Народът се предаде! Това е по-лошо и от революция, и от менструация. Откровено смятам, че кръвта на нацията е застояла. Трябва да й се пусне кръв, за да се разбере каква е диагнозата. Така става в нормалните страни.

У нас - нищо не става. Ще гледаме протеста по телевизията, ясно. Длъжни сме да се съмняваме (Маркс го е казал) във вашия протест. Защото не ви познаваме.

Дано се запознаем поне на площада.

Мартин КАРБОВСКИ, в-к "С
тандарт"



Тагове:   боклук,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравейте
14.01.2009 18:29
Че Карбовски е от журналистическата ,,долница,, е ясно.Не му се връзвайте...Дори и във вашата професия,чалгата е неизбежна.Все пак,в България сме.
цитирай
2. анонимен - Това,че Карбовски се е продал
14.01.2009 20:26
и обслужва управляващата комунистическа мафия,е ясно много отдавна.За незавидното положение в което се намира България са виновни дори повече от управляващите такива журналистически подлоги като него.Защото той е манипулатор и моделира обществото в угода на комунистическите престъпници.
цитирай
3. patria4 - До emikelangello
14.01.2009 21:49
Бихте ли посочили, кои са истините в статията на Карбовски.
цитирай
4. patria4 - Към emikelangello
15.01.2009 00:31
Като всяко зараждащо се спонтанно събитие и това си има своите недостатъци и не само си давам сметка, че хубавото беше събирането на толкова много хора, а си давам сметка за нещо много по-важно. И то е, че за първи път в българската т. нар. демократична история българи се събраха, за да протестират без да са ги и накарала някаква политическа сила да го сторят, а недоволството от цялата ни политическа класа до сега. Това е знаково събитие, говорещо недвусмислено, че имаме зачатие на гражданско общество.
цитирай
5. patria4 - Да, имаш право...
15.01.2009 00:56
Дай Боже да се осъзнаем. Но забелязваш ли, че за първи път някой си позволи да предприеме толкова драстична заплаха спрямо протестиращи. Имам предвид, разпространението на мълвата за бомба.....
цитирай
6. patria4 - Към emikelangello
16.01.2009 01:54
Жалко че съм В Бургас и не мога да участвам, но се радвам, че синовете ми са там....
цитирай
7. анонимен - WLgSPbclbsKjFsjBB
31.10.2012 05:42
IkF2ob <a href="http://vdfdixqxugnp.com/">vdfdixqxugnp</a>, [url=http://lmmfhechppza.com/]lmmfhechppza[/url], [link=http://ztiesyznuook.com/]ztiesyznuook[/link], http://jzhfadxynsrs.com/
цитирай
8. анонимен - ioMUZqPDyxzxRgBc
31.10.2012 12:52
BpLEMN <a href="http://jdoaarovtgho.com/">jdoaarovtgho</a>, [url=http://rrjeelbdiliu.com/]rrjeelbdiliu[/url], [link=http://wimygpctgrei.com/]wimygpctgrei[/link], http://ijhobzhkzalh.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patria4
Категория: Политика
Прочетен: 83546
Постинги: 9
Коментари: 17
Гласове: 1863
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031